Zajęcia praktyczne w IIhp

9 grudnia hotelarska klasa IIhp wzięła udział w zajęciach praktycznych z przedmiotu Przygotowanie i podawanie śniadań, które odbyły się w pracowni gastronomicznej w internacie. Uczniowie pod okiem nauczyciela przedmiotu Roberta Gorgola przygotowywała potrawy śniadaniowe tj. omlet biszkoptowy, omlet francuski, włoska frittata, jajka w koszulkach (poszetowe), jajka mollet, jajka po wiedeńsku z pysznymi dodatkami. Nie zabrakło szpinaku, szczypiorku, cebuli, papryki czy pomidorów. Młodzież pracowała w grupach a finałem ich pracy było przygotowanie śniadaniowej zastawy stołowej. Oczywiście na koniec uczestnicy zajęć ze smakiem zjedli wspólne śniadanie 🙂 w poniedziałek kolejne „pyszne” zajęcia.

Comments are closed.

© 2017 Zespół Szkół Morskich

Skip to content